Zabava

Četvrtak 19. septembar, od 21:30h - Gost iz UK u organizaciju Jahmessenjah sound system i DADDY TEACHA - OFFICIALLY - Reggae Thursday with Daddy Teacha!

Daddy Teacha se rangira kao jedan od pionira "New Roots" vokalista u Velikoj Britaniji. Svoje ime i reputaciju izgradio je jos od ranih '80-ih kada počinje saradnju sa legendarnim UK Dub sastavom Alpha & Omega. Kao plod te saradnje nastaje pesma David and Goliath (1988.) koja postaje planetarni hit. Od tada videle su ga mnoge svetske pozornice od Negril (Jamaica), preko Kanarskih Ostrva, Kanade, Meksika, Poljske, Francuske, Nemačke itd. Spisak bendova i izvodjača sa kojima je saradjivao vremenom se proširivao, a pomenućemo samo neke: Gentleman (Hypocrites and Parasites), The Uptones (No More War), Tanty Records (Dutchie pot Dub), OSS Records (Rally Round & Jah Soldier), Amazon Nuziks (Miss Cassie Allstars), King Dub (Dub Class & Vanity)... Daddy Teacha takodje ima zapaženu karijeru i na britanskim radio stanicama poput BBC Radio One, BBC Radio 4, BBC 6 Music i Kiss Fm.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Film: PRIČA O IGRAČKAMA 4 (3D – sinhronizovan ; 2D - titlovan)

18. i 19. septembar 2019. / 18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRACena ulaznice: 300 dinara (3D – sinhronizovan)

29. septembar 2019. / / 18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA Cena ulaznice: 300 dinara (2D - titlovan)

Vudi je uvek bio siguran u to koje je njegovo mesto u svetu i da je njegov glavni zadatak da čuva svoje dete, bez obzira da li je u pitanju Endi ili je to Boni.
Kada Forki, igračka koju je Boni napravila kao deo zadatka, sebe proglasi otpatkom a ne igračkom, Vudi smatra da je njegova uloga da pomogne Forkiju da prihvati to da je on igračka. Ali kada Boni na porodično putovanje ponese celu bandu igračaka, Vudi će se naći u neočekivanoj avanturi u kojoj će ponovo sresti svoju davno izgubljenu prijateljicu, Bo Pip. Posle mnogo godina koje je provela sama, njen avanturistički duh i život u pokretu izmenili su njenu nežnu, porcelansku spoljašnjost. Vudi i Bo će shvatiti da su, kada ožive kao igračke, potpuno različiti, ali i da im je to jedna od najmanjih briga.

Žanr: animirani, avantura, komedija
Glumci: Gordan Kičić, Milena Predić, Tamara Aleksić, Dragoljub Ljubičić Mićko, Dragan Vujić Vujke, Maja Odžaklijevska, Nada Blam
Režiser: Josh Cooley

Film: AD ASTRA

18. i 19. septembar 2019. / 20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA. Cena ulaznice: 250 dinara

Od reditelja i scenariste Džejmsa Greja („Izgubljeni grad Z“) stiže nam naučna fantastika „Ad Astra”, sa holivudskom zvezdom Bredom Pitom u glavnoj ulozi. Inspirisan romanom Džozefa Konrada "Srce tame" reditelj se okreće kosmosu, kao prostoru za koji kaže da je veoma neprijateljski raspoložen prema nama.
Priča prati astronauta Roja Mekbrajda (Bred Pit) koji putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem (Tomi Li Džouns) koji je nestao, kako bi otkrio misteriju koja preti da ugrozi opstanak naše planete. Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mesto u kosmosu.

Žanr: avantura, drama, naučna-fantastika
Glumci: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland
Režiser: James Gray

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nezaustavljivi makedonski dance-punk kolektiv Bernays Propaganda sinoć je nastupio u klubu Ljubitelj. Da ne možete da stojite po strani i samo posmatrate njihov nastup potvrdilo se sinoć u Ljubitelju na veliko zadovoljstvo prisutnih Milanovačana, jer energija i ritam koji šire ne dozvoljavaju da ostanete nemi posmatrač.

Prenosio samo neke od utisaka posetilaca sa sinoćnog nastupa. "Spontano okupljanje oko jedinstvenog cilja", rekao je za GMinfo Aleksandar P.

"Ovo je deo varijante koju Gornji Milanovac može da probudi", tvrdi Ivan B, dok jedna Mima nam je rekla "Bila sam na par svirki, ali ova mi je kao neko osveženje, odlično je!"

foto: gminfo.rs

Tokom cele karijere ovi disco-post-punk ratnici iz Skoplja, od debija „Happiness Machines“ (2009) do posljednjeg studijskog albuma „Politika“ (2016), ostali su verni filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati. Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente,  energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP – na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

Inače, Bernays Propaganda, predstavljanjem videa za singl “Retki bilki” najavljuju peti studijski album “Vtora mladost, treta svetska vojna” (Druga mladost, treći svetski rat), koji objavljuju udruženi nezavisni izdavači Moonlee Records, Geenger Records, Pop Depresija, Ill in the Head Records i Balkan Veliki i koji zvanično izlazi 4. septembra 2019.

Video sa makedonskom glumicom Kamkom Tocinovski u glavnoj ulozi režirao je, snimio i montirao Milan Blaževski. Boris Takovski zaslužan je za snimanje i korekciju boja, a Josip Zdravkovski za snimanje i animaciju.

Tokom cele karijere ovi disco-post-punk ratnici iz Skoplja, od debija „Happiness Machines“ (2009) do posljednjeg studijskog albuma „Politika“ (2016), ostali su verni filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati. Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente, tri nuklearna reaktora energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP – na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

Yerromonah (Jahmessenjah SS) - Long Night in Ljubitelj 

Večeras, od 21 sat, nakon sjajnih gostiju Bernays Propaganda i predivne atmosfere na terasi Ljubitelj Kluba veče ćemo provesti sa legendom reggae scene i jednim od najboljih selektora iste Bobanom Yerromohanom (Jahmessenger SS)

foto: facebook

Yerromonah-a svi znate, ikona scene i grada. Zajedno sa Trapattoni, Rajahman & Papa Red osnivač Jahmessenjah SS koji traje već 17 godina i  ima stotine nastupa. Sa Zukijem i ekipom već 6 godina organizuje najuspešniji festival Natural Mystic. Sledeći, sedmi po redu, će biti sledeće godine krajem avgusta, a ideja je da se večeras testira kako će to izgledati 2020.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Gornjomilanovački bendovi „Vrljika“, “Plišani Mališan” i “Cactus Fields” večeras, 27. avgusta 2019. godine, u bašti velike sale Kulturnog centra (plato iza Doma kulture) održaće koncert.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Za nepunih mesec dana počinje Egzit (Exit) festival, a već je zaokružen dugačak spisak nekih od najvećih svetskih muzičkih zvezda, koji će sa još više od hiljadu akreditovanih umetnika iz celog sveta, nastupiti od 4. do 7. jula na preko četrdeset bina i muzičkih zona širom Petrovaradinske tvrdjave u Novom Sadu, najavljuju organizatori festivala.

Kako navode, na jednom mestu okupiće se legendarni umetnici koji i dalje suvereno vladaju svetskom scenom, ali i najpopularniji heroji novih generacija čiji globalni hitovi broje više desetina milijardi Jutjub pregleda.

 

Na EXIT dolazi jedan od najvećih rok bendova svih vreme "Kjur" (The Cure), ali i mladi rokenrol bend o kome se trenutno najviše priča u celom svetu, Greta van flit (Greta Van Fleet). Medju izvodjačima je i reper Skepta, ali i nova hip-hop umetnica IAMDDB, te čuveni di-džej Karl Koks i danas najpopularnija di-džej zvezda nove generacije Ameli Lens.

Na ovogodišnjem festivalu učetvovaće i američka grupa "Čejnsmoukers", kao i di džej Snejk.

Organizatori navode da sa hitovima na festival dolaze di-džej duo Dimitri Vegas i Lajk Majk, ali i "Lost Frikvensis", kao i Tom Voker, kao i Čejst & Status i Dub FX koji će sa publikom na glavnoj bini proslaviti desetogodišnjicu čuvene muzičke kuće UKF.

Njima će se na glavnoj bini pridružiti i višestruko platinasti di-džej duo Filatov i Karas, elektronska zvezda "fjučr funka" GriZ, a organizatori navode da na tvrdjavu stiže i belgijska di-džejica u usponu, MATTN.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top