Đurđic u Koštunićima

U drugom danu Đurđica slavili su radnici „Jomila“ U drugom danu Đurđica slavili su radnici „Jomila“ foto: gminfo.rs

Na dan krsne slave, Jovan Čeković je uručio novčane nagrade (deset koverata) najboljim radncima kompanije „Jomil“

 

Krsnu slavu Đurđic slavi koštunićka familija Čeković, a tradiciju lomljenja slavskog kolača u domu nedavno upokojenog Momčila produžava sin Jovan, predsednik beogradske kompanije „Jomil“. Prvi dan je bilo baš porodično slavlje koje je okupilo pedesetak komšija i srodnika. Slave su, između ostalog, i zato da se na njima susretne rodbina čiji se pojedini članovi čitavu godinu ne vide niti čuju međusobno.

Drugi dan (17. novembar) je bio slava kolektiva kompanije „Jomil“ i za slavskom trpezom u Koštunićima se sabralo opet pedesetak zaposlenih, onih koji nisu, zbog prirode posla i udaljenosti (u Angoli), morali da odsustvuju. Pošto su obišli proizvodne pogone, muzeje i objekte nastale u protekloj godini, u restoranu turističkog centra je održana „radna svečanost“ na kojoj su direktori pojedinih preduzeća u okviru kompanije referisali o poslovanju u ovoj godini. Potom je prerdsednik kompanije uručio priznanja svojim najboljim radnicima. Odabrao ih je desetoro kojima je podelio koverte sa novčanim nagradama – od kuvarice u restoranu, radnika koji brine o životinjama (farme i zoo-vrt) do vodećeg arhitekte u sedištu kompanije u Beogradu. Potom se slavilo uz trpezu i muziku.

I treći dan (danas, 18. novembar) slavlje neće izostati. Gosti će biti privrednici sa područja Gornjeg Milanovca, Čačka i drugih mesta sa kojima kompanija „Jomil“ ostvaruje godinama uspešnu saradnju.

 

 

B. Lomović

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top