OPŠTINA GORNjI MILANOVAC RASPISALA KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH PODSTICAJNIH SREDSTAVA NAMENjENIH POLjOPRIVREDI

Ponosno za prinos

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac, raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivrednim gazdinstvima, u iznosu od 44.100.000,00 dinara. Kao i prethodne dve, i ove godine naša opština izdvaja sredstva u iznosu od 50 miliona dinara za poljoprivredu, od kojih je 44.100.000,00 namenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, a ostala sredstva su raspoređena za ulaganja u poljoprivredu, čime nastavlja da brine o razvoju poljoprivrede i podsticanju poljoprivrednih gazdinstava.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

SAHARA


Poljoprivrednicima rudničko takovskog kraja, ovih dana veliki problem predstavlja sušni period koji traje, već gotovo mesec dana.

Kasne zimske padavine i prolećne kiše za poljoprivrednike predstavljaju pravo blago. Za poljoprivrednike našeg kraja to blago je ove godine izostalo, što će, već je izvesno stvoriti velike probleme u ovogodišnjoj poljoprivrednoj proizvodnji, a što će se, poput “domino efekta” odraziti i na cene većine proizvoda.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

BEHAR


U rudničko-takovskom kraju, ovih dana su procvetale pojedine voćne vrste, što je lepo za oko, ali, sa druge strane, može da bude opasnost po ovogodišnji rod.

Kažu da za oko posmatrača nema lepše slike nego kad procveta neko drvo. Ipak, poljoprivrednici strepe kad se to desi prerano, ili kad meteorolozi najavljuju prolećne mrazeve. Tako je i ove godine...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović je izjavio danas da je u Srbiji nulta tolerancija na proizvodnju i trgovinu genetski modefikovanih organizama (GMO).On je u Skupštini Srbije kazao da postoji poseban zakon za GMO, tako da priče koje se vezuju za izmene i dopune Zakona o bezbednosti hrane koje su na dnevnom redu sednice apsolutno ne stoje.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

  PUNI AMBARI

Ova godina, čini se,najviše je pogodovala travnatim površinama, ali i kukuruzu, jer su silažne količine, ove jeseni, znatno veće nego uobičajeno.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 3

 

 

 

 

 

 

 

Go to top