Politika

Pred opštinske većnike na današnjoj sednici stavljen je na razmatranje i Nacrt i utvrđivanje odluke o pristupanju pribavljanja objekta Kuće prijateljstva „Jugoslavija-Norveška“ u javnu svojinu opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević rekao je da je postignut dogovor sa Srpsko-norveškim društvom, naslednikom Jugoslovensko-Norveškog društva, sa kojim će biti napravljen sporazum o preuzimanju ovog kulturnog dobra u vlasništvo opštine Gornji Milanovac.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Današnju sednicu Opštinskog veća obeležilo je razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2019. godinu. Prema rečima predsednika opštine Dejana Kovačevića 461.900.000,00 dinara opredeljeno je za izgradnju infrastrukture i to je do sada najveći iznos koji je u tu svrhu u budžetu opštine Gornji Milanovac.

- Od tog iznosa trista miliona dinara će biti povučeno od kreditne linije kod komercijalnih banaka. Mi smo za to dobili i saglasnost Ministarstva finansija, koja je bila neophodna da bi opština mogla da se zaduži. Napravili smo preliminaran plan ulica i ušli u izradu projektne dokumentacije - kazao je Kovačević i dodao da će konačan spisak ulica koje su u planu da se renoviraju naredne godine biti donet na nekoj od narednih sednica Opštinskog veća.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Na Trgu kneza Mihaila zasađene su nove sadnice, tri stabla španske jele i dva stabla piramidalnog graba. Vrednost ove investicije iznosi 550.000 dinara, a investitor je opština Gornji Milanovac koja je preko Preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac stabla uvezla iz Nemačke, navedeno je, između ostalog, u saopštenju informativne službe predsednika opštine koje smo objavili, 5. decembra, u celosti. 

Ovim povodom, Savez za Srbiju Gornji Milanovac se oglasio saopštenjem za javnost koje takođe prenosimo u celosti.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Infrastruktura, poljoprivreda i turizam su tri teme na kojima će se Bolja Srbija u narednom periodu bazirati. Na sledećoj sednici SO Gornji Milanovac uložiće amandmane kako bi ulaganje u poljoprivredu povećali sa 50 na 65 miliona dinara, delovi ulica Železnička i Miloša Velikog drastično se razlikuju po kvalitetu i ceni, a 11 miliona dinara bačeno u vodu i blato jer se ovakvi poslovi ne rade po ovakvom vremenu, samo su neke su od tema o kojima su govorili predstavnici OO Bolja Srbija Desimir Jovanović i Boško Milovanović na današnjoj konferenicji za novinare.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 44
Go to top