Kultura

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 15. Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2020. godine. Rok za dostavljanje radova je 31. oktobar 2019. godine. Mesto otvaranja je Moderna galerija Kulturnog centra, a postavka će trajati najmanje dva meseca.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u holu ispred velike sale izložbu “Bjelopoljski slikari”. Postavku izložbe čine radovi pobednika likovne manifestacije “Bjelopoljsko likovno proleće”, koja u gradu pod Obrovom traje punih 26 godina.

Otvaranje izložbe je u 18 sati.

“Bjelopoljsko likovno proleće”

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Dva su razloga zašto su Čehovljeve „Jednočinke“ Milanovačkog pozorišta, premijerno odigrane 2014. godine, postale karakteristična prekretnica za ovu trupu. Bila je to prva predstava od otvaranja Male scene 2011. dovoljno zrela da posle duge pauze vrati Milanovčane na šarenoliku teatarsku mapu Srbije, sa sve nagradama koje su s njom počele da pristižu.

I drugo, pet godina kasnije, s teretom od preko 80 izvođenja - kad se niko od starijih ne bi naljutio da mu pokažu o koji klin da okači svoj ruski kostim, donele su Tatjanu Rašić.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 153
Go to top