Kultura

Nova jednodnevna manifestacija Filmskog centra Srbije

Filmski centar Srbije je pokrenuo novu jednodnevnu manifestaciju „Noć srpskog filma“, koja će biti održana u sredu, 5. juna, u više od trideset gradova u Srbiji. U toku jedne večeri, u više od četrdeset bioskopa, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića, Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar I“ Petra Ristovskog i dečiji film „Zlogonje“ Raška Miljkovića.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Svečanom dodelom nagrada i priznanja najboljim učesnicima smotre, organizovanom u Velikoj sali Kulturnog centra 20. maja 2019. godine je završen 13. Festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.    

Negovanje dečjeg pozorišnog stvaralaštva je retko u drugim sredinama i zato je dečiji festival u Gornjem Milanovcu sjajan. Svi koji su manje ili više učestvovali u radu, deo su priče zvane ŠKOLSKA SCENA. Svako je na svoj način pomagao. Bilo da su to mladi glumci, profesori – reditelji, organizatori, predstavnici lokalne samouprave, privrednici ili publika koja je aplauzima i savetima pozdravljala i nagrađivala prve glumačke pokušaje.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Među šest najboljih mladih glumaca koji će od 1. do 8 juna 2019. godine nastupiti na Trećem međunarodnom festivalu monodrame, koji se ove godine održava pod sloganom „Najbolje tek dolazi“, naći će se i dva predstavnika iz Srbije - Tatjana Dimitrijević i Ivan Perković, glumci iz Gornjeg Milanovca.

Festival se održava u Banja Luci u sklopu pratećeg programa 22. Teatar festa „Petar Kočić“.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 128
Go to top