Rudnik i flotacija zapošljava nove kolege

Rudnik i flotacija zapošljava nove kolege foto:contangorudnik.rs

Ove godine navršava se 65 godina postojanja Rudnika i 13 godina uspešnog poslovanja privatizovanog preduzeća Rudnik. Preduzeće Rudnik je po studijama slučaja, rezultatima poslovanja i istraživanju NALED-a i USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja, ali i Ministarstva rudarstva i energetike, Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore, jedno od pet najboljih primera privatizacije u Republici Srbiji.

Ovo je prvi privatni rudnik obojenih metala sa podzemnom ekspolatacijom posle Drugog svetskog rata, a danas jedna od najuspešnijih firmi u branši. Po završetku privatizacije preuzeto je 295 radnika, a danas u preduzeću radi preko 438 zaposlenih. Konkurs za rudare je stalno otvoren.

Najbitniji u rudniku su radnici koji se bave visokorizičnim poslom, a najvažnije što izlazi iz rudnika je rudar i zato se stalno preduzimaju mere zaštite za bezbedan i zdrav rad u posebnim uslovima, saznajemo od generalnog direktora Aca Ilića.

- U “Rudniku” svi zaposleni učestvuju u stalnom unapređivanju programa i procedura za stvaranje bezbednog radnog okruženja. Odmah posle privatizacije prepoznat je značaj bezbednosti i zdravlja na radu kao najveća vrednost za zaposlene, kaže generalni direktor Aca Ilić i dodaje - Početna plata pomoćnika rudara 35.000 dinara, nakon dva do tri meseca, kada pređu na radilište sa rudarima, plata automatski se povećava na 50.000 (ipak prvih mesec-dva se samo obučavaju), a najbolji i najiskusniji rudari koji rade dug niz godina u rudniku imaju izmedju 90.000 i 110.000 dinara - naveo je Ilić.

Aca Ilić, generalni direktor Rudnik i flotacija, "Rudnik"

“Rudnik” je dobitnik velikog broja nagrada i priznanja. Na međunarodnom takmičenju Evropske komisije za bezbednost i zdravlje na radu u okviru kampanje “Zdrava radna mesta za sve generacije” preduzeće Rudnik i flotacija Rudnik doo je iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu dobilo prestižno priznanje Evropske komisije na temu “Sveobuhvatno sprovođenje bezbednog i zdravog rada za sve zaposlene uz stalnu primenu i dopunu Akta o proceni rizika”.

 

Preduzeće "Rudnik i flotacija" raspisalo je konkurs za zapošljavanje deset pomoćnika rudara.
Zainteresovani kandidati prijave mogu slati na mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na adresu: Preduzeće Rudnik i flotacija Rudnik, Miše Mihajlovića 2, Rudnik.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top