Ekonomija

Prosečna ponderisana kamata na dozvoljeni minus na godišnjem nivou u Srbiji iznosi 29,03 odsto, dok za nedozvoljeno prekoračenje iznosi 33,12 odsto, prema listi koju je objavila Narodna banka Srbije, piše portal bankar.rs.

NBS je objavila koje su prosečne ponderisane kamatne stope na prekoračenja po tekućem računu stanovništva, što obuhvata fizička lica, preduzetnike i neprofitne institucije koje pružaju usluge stanovništvu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Cena bezolovnog bezina na pumpama je niža za oko 3,5 dinara, evrodizela blizu četiri dinara, a gasa za automobile dinar, objavio je rts.rs. U proteklih mesec dana gorivo na našim pumpama pojeftinjuje. Cena bezolovnog bezina niža je za oko 3,5 dinara, evrodizela blizu četiri dinara, a gasa za automobile dinar.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kompanija Tetra Pak obeležava 21. godišnjicu izveštavanja o održivom razvoju i predstavlja svoje aktivnosti, investicije i ambicije u ovoj oblasti.

Pristup kompanije izveštavanju o održivom razvoju značajno je unapređen u prethodne dve decenije: od fokusiranja na posvećenost zaštiti životne sredine i aktivnosti na tom polju, u prvom izveštaju iz 1999. godine, do detaljne analize uticaja celokupnog poslovanja na životnu sredinu, kroz sagledavanje svakog segmenta poslovanja, uključujući tu i društvenu odgovornost i upravljanje lancem snabdevanja.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Od avgusta potrošače gasa, struje i goriva u Srbiji očekuje novo poskupljenje zbog uvodjenja novog nameta za unapredjenje energetske efikasnosti, piše list "Politika" u izdanju za sredu.

"Politika" je prenela da će gradjani na utrošen kubik gasa i litar goriva plaćati 0,15 dinara, dok na utrošen kilovat-sata struje plaćati 0,015 dinara.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je za RTS da je suština novih zakonskih rešenja koja se odnose na trgovinu da se pomogne razvoj te oblasti, posebno nekih oblika kao što je elektronska trgovina i internet prodaja.

Tatjana Matić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je do sada, zbog nedefinisanih pravila, na internetu bilo mnogo sive ekonomije.

Kako kaže, sada su definisani novi pojmovi kao što su elektronska prodavnica i elektronska platforma. Ističe da će to doprineti da se smanji siva ekonomija i da se razvije oblast trgovine na internetu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 26

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top