Ekonomija

Ambasadorka Kanade u Srbiji NJ.E. Kati Čaba posetila je u utorak, 22.maja preduzeće Rudnik. Zajedno sa predstavnicima UO Kanadsko – srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) i predstavnicima ambasade, obišla je objekte i upoznala se sa radom i aktivnostima preduzeća. Prilikom posete održan je i Upravni odbor CANSEE-ja.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kompanija “Lidl Srbija“ raspisala je konkurs za zapošljavanje na rukovodećim pozicijama u prodavnicama u Apatinu, Gornjem Milanovcu, Loznici i Pirotu, dok će u narednom periodu biti otvorena radna mesta za prodavce u ovim gradovima, kao i u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu. Otvorene pozicije se mogu pratiti na sajtu karijera.lidl.rs, putem kog se ujedno i šalju prijave, piše moravainfo.rs

Budućim zaposlenima biće pružena mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja, kao i konkurentni radni uslovi u pogledu finansijske naknade, benefita i radnog okruženja, navodi se u saopštenju.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Za kupovinu Komercijalne banke zainteresovano je šest banaka, od kojih su neke već na našem tržištu. Vojvođansku banku već je preuzela Mađarska OTP i čeka odobrenje Narodne banke da kupi i Sosijete ženeral.

Smanjenje broja banaka je očekivano i uobičajeno, kažu stručnjaci a po pravilu veća riba guta manju.

Neke banke su ugašene, druge prodate, ali od toga šta stoji iza promene vlasnika, klijentima je mnogo važnije da li će to njih da košta i para i živaca.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Građani koji poseduju akcije kompanije NIS uskoro će dobiti dividendu od 34 dinara po svakoj akciji, saznaje “Blic Biznis”.

Akcije NIS početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana. Svako od njih je dobio po pet akcija ove naftne kompanije, što znači da svi koji do sada nisu prodali akcije NIS mogu da računaju na dividendu od ukupno 170 dinara. Kada će biti isplata i kada novac treba očekivati na računima, još uvek nije poznato. U kompaniji je jedino potvrđeno da će dividende biti.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) preporučiće da se cena struje od leta koriguje do pet odsto jer je analiza Svetske banke za prethodnu godinu pokazala da je srpski kilovat medju najjeftinijim u Evropi, objavio je današnji "Blic".

Kako piše list, postoje indicije da će srpska strana insistirati na tome da to bude manje, odnosno oko tri odsto. Misija MMF-a dolazi u Beograd u petak, 10. maja, a predvodiće je novi šef Jan Kes Martejn.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 24

 

 

 

 

 

 

 

Go to top