Spremite se za gužve: Počinje rekonstrukcija vijadukta kod Rode u Čačku

Čačanski vijadukt loše isprojektovan Čačanski vijadukt loše isprojektovan foto:ozonpress.net

Krajem marta počinje još jedan sanacija vijadukta na obilaznici oko Čačka u blizini Mašinsko-saobraćajne škole, potvrdili su OzonPressu u Javnom preduzeću Putevi Srbije.

Radovi obuhvataju zamenu svih elemenata saobraćajnog profila, od zamene kolovoza, asfalta, ograda, slivnika, dilatacije, do radova na pešačkim stazama. JP „Putevi Srbije“, kao investitor radova, obavezalo je izvođača da radove počnu najkasnije 1. aprila i da se završe do 20. juna 2018. godine kada počinje turistička sezona, uzimajući u obzir značaj ovog dela obilaznice oko Čačka i broj vozila koja prolaze ovom saobraćajnicom.

Prema projektu regulisanja saobraćaja u toku izvođenja radova, saobraćaj na vijaduktu će se odvijati jednosmerno iz pravca Užice-Konjevići, dok će se vozila iz pravca Konjevića preusmeravati na gradske ulice.

Ukupna vrednost radova je oko 110 miliona dinara.

Čačasnki vijadukt na državnom putu Konjevići – Beljina poslednji put je saniran 2001. godine.

Kako je prilikom poslednje posete Čačku izjavio šef Odseka za mostove JP Putevi Srbije čačanski vijadukt je veoma loše projektovan, a to je ilustrovao rečima da bi on bio srušen i napravljen novi da smo bogatija država.

– Most je, uz svo stručno uvažavanje pokojnog projektanta koji je bio odličan stručnjak, loše isprojektovan. To je suviše isceđena konstrukcija da bi mogla da traje kroz vreme. Da smo bogato društvo mi bi taj vijadukt srušili i napravili novi. Prošlo je 15 godina od njegove sanacije, počeo je da procuruje, i da ne bi ponovo došli u situaciju da ne znamo šta ćemo sa njim, moramo da ga rekonstruišemo – izjavio je šef Odseka za mostove JP Putevi Srbije Dragan Milošević krajem 2016. godine.

 

izvor:ozonpress.net

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top