Cenovnik Parking servisa usvojen na danas održanoj sednici Opštinskog veća

Cenovnik Parking servisa usvojen na danas održanoj sednici Opštinskog veća foto:gminfo.rs

Opštinsko veće je na današnjoj sednici odobrilo Predlog Odluke o usvajanju predloga cenovnika za usluge parkiranja na javnim parkiralištima i za uklanjanje i čuvanje nepropisno parkiranih automobila.

Kada od 1. marta počne naplaćivanje parkiranja na obeleženim javnim površinama u Gornjem Milanovcu, vozači će za jedan sat u ekstra zoni plaćati 49 dinara, u prvoj zoni 35, a u drugoj 20 dinara po satu.

 

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, foto:gminfo.rs

- Cene smo formirali na osnovu cena u okruženju, a trudili smo se da budu najniže. Cena parkiranja u ekstra zoni, po satu, je 49 dinara, u prvoj 35 i drugoj 20 dinara. Cene su sa uračunatim PDV-om. Za ekstra zonu postoji jedno organičenje, a to je parkiranje na dva sata. Nakon isteka vozilo se mora pomeriti u neku drugu zonu, prvu ili drugu. U ekstra zoni moći će da se koriste pretplatne karte tj subvencionisane karte za stanare zgrada koji će moći u ekstra zoni uplate mesečnu kartu po ceni od 699 dinara, takođe i svi privredni subjekti imaju tu mogućnost. Kazna za neplaćanje karte je 1.000 dinara i to će JP za izgradnju opštine preko nadležnih državnih organa naplaćivati od nesavesnih vozača. Nadam se da će u narednih 15 dana JP za izgradnju uspeti da sve pripremi i da će od 1. marta krenuti naplata parkiranja – rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević i dodao da smatra da cene, u odnosu na okruženje i prilike u opštini G. Milanovac, nisu velike i da će takav cenovnik omogućiti Parking servisu da normalno funkcioniše.

Predlog cenovnika Parking servisa usvojen je na danas održanoj 37. sednici Opštinskog veća, a prema ovoj odluci, u našem gradu će imati ukupno 750 parking mesta.

Nadzorni odbor JP za izgradnju u obuhvatu parking prostora utvrdio tri zone parkiranja i to: ekstra zonu, prvu zonu i drugu zonu. Broj parking mesta u ekstra zoni je 230, u prvoj zoni je 348, a u drugoj zoni broj parking mesta iznosi 172.

Radnim danima naplata parkiranja u Gornjem MIlanovcu važiće od 7 do 21 sat, a subotom do 14 sati nakon čega će do ponedeljak do 7h biti besplatno. Plaćanje će se vršiti preko sms poruka, a zone će biti vidno obeležene vertikalnom signalizacijom.

Pored cena namenjenih povlašćenim kategorijama Odlukom je definisana cena parkiranja i za sve ostale koji žele mesečnu pretplatu. I to 1.860 dinara za prvu zonu, 1.625 za drugu, a ukoliko želite pretplatu na obe zone to će vas koštati 3481 dinara. Građani koji ne žive, i ne posluju u ekstra zoni, za nju se ne mogu pretplatiti.
Ukoliko prekoračite plaćeno vreme, nepravilno ste parkirali ili koristite pogrešnu zonu od one za koju ste platili moraćete da izdvojite još 1.000 dinara, a ako vidite da vam pauk odnosi vozilo možete na licu mesta platiti 1850 dianra i auto vam ostaje. A ako budete morali da odete u depo po svog četovorotčlkaša u roku od 24 sata minimalno ćete platiti 5.100 dinara a svaki naredni dan ležarine 450 dinara.

 

 

Cenovnik parking usluga u Gornjem Milanovcu od 1. marta 2018.godine

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(13 glasova)
Go to top