Kovanice za 10 đaka generacije iz Gornjeg Milanovca

Kovanice milanovačkim đacima generacije 2016/2017 Kovanice milanovačkim đacima generacije 2016/2017 foto:gminfo.rs

Deset đaka generacije iz svih osnovnih i srednjih škola opštine Gornji Milanovac, danas je dobilo komplete kovanica u sklopu akcije podrške najboljima koju organizuje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dnevni list Politika.

Za đake generacije školske 2016/2017 sa teritorije opštine Gornji Milanovac, danas je u svečanoj sali Gimnazije "Takovski ustanak", održana svečana dodela zbirke kovanica.

Svake godine kompanije AD „Politika“ i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja učenicima generacije dodeljuju kovanice sa likom 25 znamenitih Srba. Ove godine đacima generacije iz tri milanovačke srednje škole i sedam osnovnih škola uručile su načelnica Školske uprave Čačak Slađana Parezanović i prosvetna savetnica Danijela Kovačević Mikić.

 

Kovanice za 10 đaka generacije iz Gornjeg Milanovca, foto:gminfo.rs

Ovom prilikom pozdravljajući prisutne Biljana Nišavić, direktorka gimnazije "Takovski ustanak“, istakla je da i pored toga što je iz tehničkih razloga dodela kovanica ove godine kasnila, nikada nije kasno za lepe stvari.

- Ove godine dodela je malo kasnila ali nikad nije kasno za lepe stvari. Ja vam želim uspeh u daljem školovanju, neki od vas su sada naši đaci i mi smo već ponosni na vas. Od srca želim da budete uspešni kao i do sada i da budete dobri ljudi, to je ono što je najvažnije - zaključila je Nišavić.

Da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uvažava nadarene đake dokaz je dodela ovih kovanica, istakla je načelnica školske uprave Čačak, Slađana Parezanović.
- Obrazovanje veoma poštujemo i naročito uvažavamo vas koji dajete mnogo energije, truda i rada. Država i obrazovni sistem brinu o nadarenim učenicima i vrednost ovih kovanica je u tome što se na njima nalaze likovi 25 znamenitih Srba koji su obeležili istoriju našeg naroda i zato ih se uvek trebamo sećati. To su ličnosti koje su već utabale staze kojim ćete vi kroz obrazovanje najbolje proći. A nadamo se da će u budućnosti za nove generacije koje dođu možda i lik nekog od vas biti na ovim kovanicama - rekla je Parezanović.

 

foto:gminfo.rs

Podsećamo da je generacija 2016/2017 iznedrila deset učenika generacije, od kojih su dva iz gimnazije „Takovski ustanak“, a osnovna škola „Takovski ustanak“ iz Takova jedina na teritoriji naše opštine nije imala đaka generacije u protekloj školskoj godini.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top