ROC Rudnik donirao sanaciju đačkih toaleta škole na Rudniku

ROC Rudnik donirao sanaciju đačkih toaleta škole na Rudniku foto:Opština Gornji Milanovac


Osnovna škola „Arsenije Loma“ na Rudniku, dočekala je spremno početak nove školske godine, a tokom letnjeg raspusta uspeli su, zahvaljući donaciji preduzeća Rudnik d.o.o, da renoviraju đačke toalete i deo školskog hodnika.

 

Preduzeće Rudnik d.o.o doniralo sanaciju đačkih toaleta u OŠ“Aresnije Loma" na Rudniku, foto:Opština G.Milanovac

 

- Iskoristila bih priliku da se zahvalim preduzeću Rudnik i flotacija i kompaniji Kontango, vlasniku Darku Vukobratoviću, koji je kroz donaciju pomogao kompletno renoviranje đačkih toaleta i dela hodnika u matičnoj školi, što je nastavak višegodišnje saradnje i deo aktivnosti ovog društveno odgovornog preduzeća - izjavila je direktorka osnovne škole Dragana Miletić.

 

 Zahvaljući donaciji renovirani đački toaleti i deo školskog hodnika, foto:Opština G.Milanovac

 

Od sledeće kalendarske godine, uprava škole ima u planu da uz pomoć Opštine Gornji Milanovac i donatora, uredi spoljne sportske terene i zameni stolariju kako bi kroz energetsku efikasnot ostvarili što veću uštedu.

 

Toaleti kompletno renovirani u OŠ "Arsenije Loma"na Rudniku, foto:Opština G.Milanovac


- Rudnik je još jedan dobar primer zalaganja i lokalne samouprave i firme koja ovde gravitira u Rudniku, gde se uz primer dobre donacije obezbeđuju sredstva da se srede konkretno toaleti. Toaleti su kompletno renovirani na Rudniku, videli ste prošle godine završili smo komletno renoviranje toaleta u osnovnoj školi „Momčilo Nastasijević“, prošle godine isto putem donacija sređeni su toaleti u Takovu i nastavljamo dalje sa renoviranjem. Sledeće godine bi trebalo da radimo toalete u trećoj osnovnoj školi, mada nam je ove godine prioritet treća škola što se tiče gasifikacije. Trebalo bi da do kraja godine najduže, treća osnovana škola sa uglja pređe na gas - istakao je prilikom obilaska izvedenih radova u rudničkoj školi član Opštinskog veća zadužen za školstvo i sport Srđan Milićević.

 

Školu pohađa 172 đaka, foto:Opština G.Milanovac

Školu na Rudniku trenutno pohađa 172 đaka koja su raspoređena u matičnoj školi i njenim isturenim odeljenjima u Ugrinovcima, Trudelju, Dragolju i Zagrađu.
Ono što raduje, po rečima direktorke, je povratak mladih porodica na selo, a rezlutat toga je osam prvaka više nego lane koji su polaznici ove škole.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top