Sedmogodišnjoj Tari hitno potrebna pomoć za lečenje

Hitno potrebna pomoć za lečenje naše sugrađanke Tare Mitrović

Sedmogodišnjoj Tari Mitrović (oktobar 2010.) iz Gornjeg Milanovca, koja boluje od cerebralne paralize, neophodan je novac kako bi nastavila lečenje. Za Tarin prvi korak neophodno je 2.500.000 dinara.

Tara je rođena u 29. nedelji trudnoće. Iako je trudnoća bila održavana i rizična, a beba bila okrenuta karlično, ipak je rođena prirodnim putam sa svega kilogram i 250gr. Na porođaju je dobila ocenu 8, zaplakala je i sve je naizgled bilo u redu, saznajemo od  njene mame Gordane.

- Dva sata po rođenju je prebacuju na Neonatologiju u Kragujevcu, gde provodi naredna dva i po meseca. Devetog dana, Taru skidaju sa vestačkih pluća kako bi disala sama, međutim, dete posle nekog vremena prestaje da diše, dobija krize svesti, konvulziju za konvulzijom... Ponovo je vraćaju na aparate, ali joj je mozak već oštećen. Posledica toga je cerebralna paraliza i epilepsija, sa kojima se Tara bori od rođenja. Do sada je šest puta puta bila u Sokobanjskoj, gde je boravila svaki put po 3-4 meseca, isto toliko puta u Banji Koviljaci, dva puta u "Lipovici"... Ali na žalost, bez boljitka. Dva puta je odlazila na operacije kod Ruskih lekara, takođe bez pozitivnih rezultata - rekla je za gminfo njena mama Gordana.

Mama Gordana, tata Ivan i Tara kada je imala 2,5 godina, foto:privatna arhiva

Na pregledu kod lekara iz Turske klinike Acibadem, porodici je saopšteno da Tara mora intenzivno da vežba da bi uopšte bila kandidat za operaciju koju oni izvode. Na žalost, to sve iziskuje dosta novca koji porodica nije u mogucnosti da obezbedi, jer su godinama već iscrpeli sva finansijska sredstva boreći se za Tarino bolje sutra. Tata Ivan radi u Tipoplastici, a mama Gordana je nezaposlena i ona brine o Tari.

- Tara u septembru kreće u prvi razred u školu za osnovno i srednje obrazovanje „1. novembar“ u Čačku, tako da bi mogli na rehabilitaciju da je vodimo tokom zimskog raspusta jer ne možemo ranije zbog školskih obaveza koje je očekuju. Kako bi maksimalno iskoristili Tarine motoričke mogućnosti i kako bi je podstakli da koristi i razvija sva svoja čula, neophodno je da joj omogućimo sredstva za rehabilitacione tretmane, lečenje u banjskim uslovima, ortopedska pomagala po preporuci lekara, a kasnije još jednu operaciju - rekla je Gordana Mitrović.

foto:privatna arhiva

Omogućimo ovoj predivnoj tročlanoj porodici da olakša Tari detinjstvo, i iskoristi sve svoje potencijale koje će joj značiti u budućnosti za samostalniji život. Neophodne su joj rehabilitacije i terapije za dalji razvoj, kao i kupovina medicinskih pomagala

 

Svi oni koji žele da pomognu, mogu to sada da učine i putem SMS - ukucajte 518 i pošaljite na 3030.

Broj za slanje poruka obezbedila je Fondacija "Budi human" Aleksandra Šapića.

Način uplate pomoći:

Uplate novčane pomoći za Tarino lečenje moguće je izvršiti na račune:

Dinarski: 160-511844-54

Devizni: 00-540-0002816.1

IBAN broj: RS35160005400002816104

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

GMinfo

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top