Neven je u trаdicionаlnoj medicini poznаt kаo biljka koja pomаže pri zаrаstаnju rаnа, opekotinа i nestаnku ožiljаkа, ublаžаva crvenilo, iritаciju i ekceme nа koži.

Penzionerka Mira Radojičić iz Gornjeg Milanovca, ljubav prema prirodi pretočila je u hobi kome se sve više posvećuje. Od lekovitih trava, uglavnom nevena i raznih ulja pravi kreme i sapune.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U Mesnoj zajednici Lunjevica završeni su radovi na asfaltiranju nekategorisanog puta, od raskrsnice Petkovići do Stojičinog brda. Dužina asfaltirane deonice je 839 metara, a vrednost radova je oko 3 miliona dinara. U finansijskoj realizaciji radova učestvovali su lokalna samouprava i građani, u odnosu 3:1, saopštavaju iz PR službe kabineta predsednika opštine.

Predsednik Mesne zajednice Lunjevica Branislav Radovanović istakao je da je asfaltiranje ovog puta od velikog značaja za meštane Lunjevice, navodi se u saopštenju.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kinološko udruženje "Gornji Milanovac" u subotu 28. septembra, tradicionalno zadnji vikend u mesecu, organizuje Nacionalnu izložbu pasa svih rasa na terenima sportske hale Breza.

- Očekujemo veliki odziv kako domaćih tako i stranih izlagača, a organizator ce se potruditi da i ove godine opravda epitet odličnog domaćina. Obezbeđen je bogat fond pehara i drugih nagrada, a najlepši psi izložbe, odnosno, njihovi vlasnici poneće ih svojim kućama. Pozivamo sve vlasnike pasa da svojim učešćem uveličaju ovu kinološku manifestaciju - kažu u Kinološkom udruženju.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Zbog pucanja vodovodne cevi (F100AC), u Nemanjinoj ulici, kod br.36, bez vode će ostati potrošači iz Nemanjine, Nušićeve, deo Save Kovačevića, Milutina Todorovića Žiće kao i OŠ "Desanka Maksimović", saznajemo u JKP Gornji Milanovac.

Nadležni iz ovog preduzeća ističu da zbog složene situacije na mestu pucanja radove nije bezbedno izvoditi noću, jer je u istom rovu gde je cevovod postavljen, visoko naposki kabal kao i gasovod.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Arhitekta Gordana Radulović (40) sebi i svojima gradi nastambu, jedinstvenu u svetu

Neobična „vila“ biće potpuno zatrpana zemljom, sav nameštaj - od betona!

U svetske rekorde originalno se upisuje i arhitekta Gordana Radulović (40) koja sebi i svojima gradi nastambu, verovatno jedinstvenu u svetu – armiranu pećinu pod brdom sa baš svim tehnološkim uređajima i instalacijama kao za svako savremeno domaćinstvo, a u kojoj će sav nameštaj, osim dušeka za spavanje i sedenje, biti od betona! Sa energetskom efikasnošću od 18 do 20 Celzijusovih stepeni i zimi i leti, sve to – bez grejanja!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 215
Go to top