Politika

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osudjen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je pre dve godine na ulici cepao plakate sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

List Danas piše da mu je sudija Ustavnog suda, koji mu je izrekao presudu, rekao da je dobro prošao, jer je mogao biti osudjen i na zatvorsku kaznu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Branko Malović, čovek koji je bio koordinator SNS za Moravički okrug, podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje Morava info.

Malović, koji je i potpredsednik Izvršnog odbora stranke, ostavku je predao organima Srpske napredne stranke.

Kako se nezvanično može čuti, jedan od mogućih razloga za ovaj potez je što u stranci nije dobio dovoljno snažnu podršku za smene u pojedinim stranačkim odborima u Moravičkom okrugu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Zbog čega predsednici i visoki funkcioneri u Srbiji, decenijama unazad, sami biraju i odlučuju o tome koja jedinica će ih čuvati, hoće li to biti vojska ili policija, postavljaju i uklanjaju svečanu gardu, menjaju pravila protokola, i ne slušaju stručnjake? U evropskim zemlajma mehanizam obezbeđenja je konstantan, ističu analitičari.

Vučića i Tadića - "Kobre", Nikolića je čuvala policija. Nikolić sa gardom, Vučić i Tadić - bez. Predsednici Srbije procedure na Andrićevom vencu menjaju u skladu sa svojim afinitetima, a za sve to osnov imaju i u zakonu, piše N1.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Skoro polovina građana koji izlaze na izbore, njih 45,6 odsto, glasaju za one koji poštuju zakone i ispunjavaju obećanja, pokazalo je istraživanje BIRODI koje prenosi list Danas.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da govori o mnogo važnijim temama nego o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije, ali da mu je stalo da opozicija izađe na izbore jer bi to bilo najbolje za Srbiju i tada bi građani videli koliku ko ima podršku.

 „Svi ti milioni, ta organizacija njihova, ne pričam o opoziciji već o milionima, tih 5 ili kako im je tačno ime, oni kažu nećemo da učestvujemo i to pričaju od 2017. još od predsedničkih izbora i to samo zato što ne mogu da pobede na izborima, ne da pobede već ni da budu blizu na izborima“, rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da je opoziciji najlakše da bojkotuje izbore.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 76
Go to top