Kultura

U Galeriji Muzeja rudničko-takovskog kraja otvorena je izložba "Biblioteke Moravičkog okruga", na kojoj je predstavljena i specijalna, stručna bilioteka Muzeja rudničko-takovskog kraja.

Na otvaranju su govorili: u ime domaćina, našeg muzeja, Aleksandar Marušić, koji je istakao značaj biblioteka, potom direktor Biblioteke "Vladislav Petković Dis" iz Čačka, dr Bogdan Trifunović, koji je ujedno i predsednik Bibliotekarskog društva Srbije.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Podmladak Izvorne grupe Crnućanka će narednih dana biti u prilici da se predstavi splitskoj publici. Naime, u periodu od 16. do 21. avgusta mlada pevačka grupa predvodjena etnomuzikologom Ivanom Todorović, će u organizaciji Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" učestvovati na Danima srpske kulture u Splitu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti 13. avgusta 2019. godine otvorena je izložba Muzeja rudničko-takovskog kraja, koja bogatom dokumentarnom građom prikazuje životni i profesionalni put našeg velikog stručnjaka u oblasti motorne i automobilske industrije, profesora Mihaila Borisavljevića. Autori izložbe su Ana Cicović, Momčilo Paunović i Vladimir Veselinović.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 160
Go to top