Za narednih sedam dana meteorolozi najavljuju vrlo toplo vreme

PRIJATNO topao vikend i vrlo toplo vreme tokom predstojeće radne sedmice. Ovako meteorolozi najavljuju vremenske prilike za narednih sedam dana. Od ponedeljka do petka, u Srbiji će na snazi biti i narandžasti meteoalarm, jer će najviše dnevne temperature biti od 32 do 35 stepeni.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Svi vozači koji krenu ka Čačku novim autoputem iz Obrenovca trebalo bi da napune rezervoare, jer na razdaljini od 103 kilometra nema nijedne benzinske stanice.

Prve pumpe na Koridoru 11 trebalo bi da budu otvorene tek sledeće godine, pišu Večernje novosti.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Zbog masovnog odlaska šofera u zapadnu Evropu, državi preti transportni kolaps

Ukoliko Srbija zaista ostvari privredni rast od 3,5 odsto, koliko naši zvaničnici predviđaju i žele, zbog nedostatka vozača proizvedenu robu neće imati ko da preveze do kupaca.

Nestašica ovog kadra više godina unazad već blokira rad mnogih domaćih prevoznika, među kojima, bilo da je u pitanju domaći bilo međunarodni transport, ne postoji firma gde kamioni ne stoje jer nema ko da ih vozi. Problem je sve izraženiji i u prevozu putnika. Samo u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd, umesto sadašnjih oko 1.600 vozača, od septembra će autobuse voziti 350 manje, jer ih je platežna moć velike kompanije iz Nemačke već preuzela i oni tokom ovog leta odrađuju svoj otkazni rok.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Podizanjem saborske zastave, uz zvuke pesme „Svilen konac“, danas je zvanično otvoren prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima.

Veliki broj posetilaca okupio se u suvoborskom selu kako bi uživali u izvedbi virtuoza na violini, ali i u bogatom kulturno-umetničkom programu koji je predviđen tokom tri dana trajanja Sabora.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Posle gotovo jesenjeg vremena i naglog pada temperature u rasponu od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, umereno toplo i prijatno vreme će se nastaviti sve do vikenda. Nedelja će biti uvod za nešto više temperature koje će se nas sačekati već početkom naredne sedmice.

Danas se očekuje sveže jutro, a kako će dan odmicati, temperatura neće prelaziti 27. podeok. Za najveći deo zemlje se predviđa umereno toplo vreme, jedino će u Vojvodini biti oblačno, te se očekuju kratkotrajni pljuskovi. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Temperatura će u glavnom gradu iznositi 25 stepeni.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 204
Go to top